Българските граждани казаха, че имат проблем с високата субсидия, а ГЕРБ отговорно и процедурно внесе в Народното събрание предложение, което мина на първо и на второ ченете - и резултатът е този - 1 лев за глас.

Това заяви депутатът от ГЕРБ  Маноил Манев в предаването "Плюс минус" по Нова тв.

Промяната на правила в средата на година без обоснование с помпозни заклинания издава опит да се удари опозицията, каза от своя страна  Александър Симов от БСП.

Манев от своя страна попита: Свързана ли е вашата теза в момента с това че нямате пари. БСП нямат пари не защото е неразумна партия, а защото прави разчет на средствата и ги харчим. Всеки наш отчет се заверява от Сметната палата. Големият въпрос е не защо БСП няма пари, а защо ГЕРБ имат, заяви депутатът от БСП.

Парите на партиите са най-контролираните и  видни пари в България и никаква промяна не променя фактът, че те са на четиристепенен контрол и всяка стотинка е видна, отговори Манев.

Александър Симов заяви, че сумата на субсидията е въпрос на дискусия, която да се проведе сериозно. Това е била тезата на БСП.

БСП е незаличима от политическата сцена, ние функционираме на идеен принцип. С финансови репресии няма да заличат БСП, каза Симов.