Над сто симпатизанти на Атака се събраха пред сградата на Пето РПУ в столицата, където бяха отведени за разпит петима членове на партията, включително евродепутатът Димитър Стоянов. Самият той вече бе освободен. Все още обаче в полицейското управление са задържани двама мъже и една жена, активисти на "Атака", заяви лидерът на партията Волен Сидеров, който също пристигна на протеста. Сидеров настоя да бъдат уволнени и санкционирани полицаите, които по думите му са арестували и били активистите на "Атака".
На полицаите, охраняващи управлението, бяха раздадени каски, за предпазване от хвърляните срещу тях камъни. Протестиращите скандират "Митко", "Волен", "Мафия", "Атака". Депутатът Павел Шопов съобщи, че се е обадил на министъра на вътрешните работи Михаил Миков да дойде на мястото на протеста и да поеме отговорността си.

От пресцентъра на МВР по-рано съобщиха, че евродепутатът от “Атака” Димитър Стоянов е отведен за проверка от полицейски служители на 5-то РПУ, след като се нахвърлил върху тях с непристойни реплики. Около 16.30 часа на кръстовището на бул. “В.Левски” и ул. “Оборище” в София полицаите забелязали четирима младежи, които носели демонстративно вериги. При опита им за проверка на групата и изясняване на намеренията им дошъл Димитър Стоянов и без да се представи, направил опит да възпрепятства работата им. Полицаите отвели всички в сградата на 5-то РПУ за проверка. По разпореждане на директора на СДП комисар Николай Янев след минути евродепутатът е бил освободен, без да му се снемат обяснения, допълниха от МВР. /БЛИЦ