Над сто симпатизанти на Атака се събраха пред сградата на Пето РПУ в столицата, където бяха отведени за разпит петима членове на партията, включително евродепутатът Димитър Стоянов. Самият той вече бе освободен, но в полицейското управление остават останалите четирима.
На полицаите, охраняващи управлението, вече са раздадени каски, за предпазване от хвърляните срещу тях камъни. Протестиращите скандират "Митко", "Волен", "Мафия", "Атака" При тях е и лидерът на партията Волен Сидеров.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че евродепутатът от “Атака” Димитър Стоянов е отведен за проверка от полицейски служители на 5-то РПУ, след като се нахвърлил върху тях с непристойни реплики. Около 16.30 часа на кръстовището на бул. “В.Левски” и ул. “Оборище” в София полицаите забелязали четирима младежи, които носели демонстративно вериги. При опита им за проверка на групата и изясняване на намеренията им дошъл Димитър Стоянов и без да се представи, направил опит да възпрепятства работата им. Полицаите отвели всички в сградата на 5-то РПУ за проверка. По разпореждане на директора на СДП комисар Николай Янев след минути евродепутатът е бил освободен, без да му се снемат обяснения, допълниха от МВР. /БЛИЦ