Създаването на нова дясна коалиция между СДС и ДСБ става проблемна. Мартин Димитров гласувал „въздържал се” срещу 58 „за” , пише frognews.bg.
Сините в столицата тръгват на парламентарни избори, но без старите лица, довели до разцепването и провала на дясното. Радикалното решение е гласувано снощи от Областният съвет на СДС - София. Това реално означава, че в бъдещите листи не трябва да присъстват лица, като Иван Костов, Стефан Софиянски, Евгений Бакарджиев. Информацията е потвърдена и от председателя й Борислав Бориславов пред ЕКСПРЕС БГ. 58 седесари са били единодушни и никой не е гласувал „против”. Въздържали се само трима, като единият от тях бил настоящият лидер Мартин Димитров. Решението на столичния син актив било следствие от широк дебат и анализи, направени по местните клубове. Мартин Димитров признал пред своите, че не само преговаря с ДСБ и Иван Костов, но вече било изготвено и проектоспоразумение за евентуална коалиция. Димитров бил постигнал и договорки за процентно разпределение в листите между двете партии. Седесарите от София обаче били категорични, че не се интересуват от договорки и пазарлъци, и няма да отстъпят от решението си.
„Коректно е решението им. Нормално е да се мисли за широка дясна коалиция без хората, които ни докараха на това дереже и съсипаха дясното. Но лошото е, че няма да стане”, коментира пред Frognews.bg синият депутат Йордан Бакалов. /БЛИЦ