Освен ляво и дясно има и център и това най-добре се видя при актуализацията на бюджета. Там ние успяхме да повишим събираемостта, успяхме да съберем достатъчно данъци, като спряхме и част от течовете. Което позволи да се постигнат две цели - да се намали дефицита, да се подпомогнат бизнеса, пенсионерите медиците, както и редица други сектори.  

Това каза Асен Василев, бивш служебен министър на финансите в кабинета на Радев и основател на "Продължаваме промяната" в "Панорама" по БНТ.

Мустафа Карадайъ обвини Рашков в репресии, обяви Радев за кардиохирург, а списъка "Магнитски" за незаконен

Думите му обаче станах повод председателят на ДПС да се намеси и да опровергае една неистина. 

"Не мога да не се намеся. С противоконституционен ултиматум на президента Радев, че няма да връчва втори мандат, служебният кабинет внесе бюджет в НС по модела на ГЕРБ с джипката. В бюджета промените, които бяха приети, едно по едно да ги видим. В предложения проектобюджет за актуализация вие предложихте по 50 лева по модела за ГЕРБ за пенсионерите. 

По предложение на ДПС до края на годината пенсионерите ще получават пои 120 лева всеки месец и то не по усмотрение на МС, а съгласно закона ще получават по 120 закона на месец и не само това", припомни Карадайъ на Василев. 

"Това е лъжа", отговори Василев, но призна, че е вярно, че пенсионерите ще получават по 120 лева помощи до края на годината. "Служебното правителство предложи повишение на минималната пенсия, увеличение на всички пенсии с коефициент на стаж и добавка, социална, когато се вдигне линията на бедност, да се допълват пенсиите. Това беше предложението на служебното правителство", каза още Василев.

Председателят на ДПС обаче веднага контрира Василев.

"Това са дългосрочни мерки, които не са работа на един служебен кабинет, Когато има редовен кабинет, той може да провежда политика, затова сме подкрепили актуализацията, но в ситуацията на служебен кабинет няма право да провежда дългосрочни политики, защото редовното правителство няма да може да си направи разчетите", каза Карадайъ.