Бивше пресаташе на ДПС търгува партийни тайни. Разговори и дебати от заседанията на Централното оперативно бюро са били предавани дословно на политици от коалиционния партньор БСП. Основните подозрения паднали върху бившето пресаташе на движението и настоящ "шеф" на съществуващия аналитичен център в ДПС Велислава Кръстева, съобщава Афера.бг.
Скандал с изтичане на секретна информация тресе ръководството на ДПС. Разговори и дебати от заседанията на Централното оперативно бюро са били предавани дословно на политици от коалиционния партньор БСП. Социалистите вече знаели, че Ахмед Доган и най-приближените му за резервирани за нова коалиция след парламентарните избори догодина, както и че депесаритте са предприели курс за плавно сближаване с неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Партията на столичния кмет се спряга като първа политическа сила и според всички социолози Борисов ще бъде следващият министър - председател на България. Това е и причината за резкия завой на ДПС, чиято цел е винаги да бъде във властта, тъй като в противен случай има вероятност партията и догановите обръчи от фирми да се разпаднат. Ако етническата партия не е на власт дори един мандат, всичките българи, които в момента са членове на партията щели да се разбягат.

Изтичането на информацията обаче създало неудобства на Доган пред БСП, тъй като те вече знаели че се готви да им забие нож в гърба, твърдят депутати от ДПС. Вече тече вътрешно разследване, водено от началника на кабинета на Доган - Ахмед Емин. Под наблюдение са всички депесари, които по право присъстват на заседанията на ЦОБ.

Основните подозрения паднали върху бившето пресаташе на движението и настоящ "шеф" на съществуващия аналитичен център в ДПС Велислава Кръстева. Тя е от обкръжението на вицепремиерката Емел Етем и в същото време е близка приятелка със червена репортерка от столичен ежедневник. Последната се води на заплата при Кръстева.

За разлика от други български партии, ДПС е известно с това, че пази в тайна и най-дребните вътрешни скандали. Известни са множество случаи, в които Доган е налагал санкции на депесари, позволили си да дават интервюта.

"Тук става въпрос за търговия с партийни тайни, защото едната дава секретна информация на другата, която пък я препредава на някои политици от сегашния ни коалиционен партньор", обясниха от "Стамболийски 45А". Оттам допълниха, че не за първи път Кръстева изнася информация от партийни сбирки. Тя е обвинявана в разпространение и на клевети сред журналистите от настоящия шеф на пресцентъра на движението Владимир Гълъбов. /БЛИЦ