Депутатът Десислав Чуколов обвини колегата си Петър Петров, че извършил насилие над репортерка от партийната телевизия на „Атака“. Народни представители от формацията на Волен Сидеров дадоха брифинг в парламента.

„Колко от вас са наясно с факта, че, говорейки за насилие над жени, в българския парламент това се случва?

Ето тук до мене е застанала Радослава Маринова – ваша колежка журналист, която във вчерашния ден, вършейки работата си като репортер на телевизия „Алфа“, но по принцип като ваш колега – вършейки работата си като ваш колега, народният представител от НФСБ Петър Петров я попитал за бельото й. Има го на запис, не се подхилквайте. Има го на запис това", каза Чуколов. 

Записът имал десетки хиляди гледания във „Фейсбук“.


Депутати от "Атака"  на брифинга с репортерка​​та от тяхната телевизия

„Той я пита какъв е цветът на бельото й – колежката ви, вашата колежка Радослава Маринова“, добави той.

Всъщност от записа, който може да бъде намерен в YouTube, се чува, че Петър Петров пита репортерката: „Вие с какво бельо тръгнахте сутринта“. Тя му отговаря с въпроса: „Вие бъзикате ли се?“. Петров пък я репликира: „Депутатът се бъзикал, така ли? (...) Аз не се бъзикам“!

Народният представител се възмущава, че репортерката не се представила, а му задала въпрос, прекъсвайки много важен разговор с негов колега.

Основна тема на брифинга на „Атака“, парадоксално или не, пък беше свързан с тяхна критика срещу Истанбулската конвенция, която би следвало именно да пази жените от насилие.

Чуколов обясни, че няма нужда от такава конвенция, тъй като у нас имало достатъчно правила, които да предпазват дамите.
От „Атака“ изготвяли „всякакви типове жалби и всякакви типове проекторешения и сезиране на съответните институции“ срещу Петър Петров.

Чуколов обаче не даде повече подробности за това кого ще сезират и какви жалби ще подават.

Пред "Флагман" Петър Петров обясни, че репликата му с бельото била, за да покаже, че навлизат в личното му пространство.