Скандално в БЛИЦ! Вижте кои съдебни кадровици поискаха съдията, която пусна главореза Ценко Чоков, да стане голям началник!

Нищо чудно мутрата да върне жеста като събира гласове за сектата на Христо Иванов

Четирима членове от Висшия съдебен съвет гласуваха съдията пуснала на свобода Ценко Чоков - Даниела Росенова за административен ръководител на Апелативния спецсъд.

В понеделник медията ни възпламени бомба с разкритието, че Росенова е влязла в съдебния състав, който е разпоредил освобождаването на главореза от Галиче срещу смешната гаранция от 10 000 лева, въпреки че по това време се е водела в платен годишен отпуск.

Това не й е попречило да вземе участие в състава заедно с приятелката си Даниела Врачева и двете да вземат скандалното решение, от което в Галиче треперят от страх.

Росенова и Врачева са постановили безобразното си определение в закрито разпоредително заседание, въпреки особеното мнение на колегата им.

Вместо Росенова да се засрами, тя се е кандидатирала за една от най-важните позиции в съдебната власт, тази на шеф на второинстанционната спецпрокуратура.

Вчера тя е получила подкрепата на четирима нейни поддръжници във ВСС. БЛИЦ за първи път разкрива имената им - Калин Калпакчиев, Соня Найденова, Галина Карагьозова и Юлия Ковачева.

Калпакчиев се обви в скандална слава около оправдателните присъди по мегаделото САПАРД. Смята се, че той, Найденова, Карагьозова и Ковачева гравитират около Агнешките главички, с които се свързва името на издателя на кафяви медии Иво Прокопиев и председателя на "ДАЙ България" Христо Иванов.

Не е изключено след пускането на Чоков на свобода, той да се отблагодари на приятелите в съдебната система и да събира гласове за сектата на Христо Иванов. В Галиче това няма да е особено трудно, като се има предвид ужаса на местните хора от баща и син Чокови.

Ивайло КРАЧУНОВ
 

Баща и син Чокови триумфират