Скандалът ескалира: Георги Свиленски с жестока атака срещу Тошко Йорданов

Шефът на парламентарната група на БСП ще съди своя колега от ИТН за клевета

Георги Свиленски завежда дело за клевета срещу Тошко Йорданов. Двамата са председатели съответно на парламентарните групи на БСП и "Има такъв народ". В последния ден на парламента политическите формации отправиха взаимни обвинения за провала с третия мандат, предава bTV. 

След като изтече запис от среща на "Демократична България", в която се обсъждат коалиционните преговори, "Има такъв народ" обяви, че напуска разговорите.

Мандатоносителят БСП реши, че ще внесе програмата за управление, която бе обсъдена с ПП, ИТН и ДБ, в Народното събрание с надеждата, че ако тя бъде приета, може да се състави програмен кабинет.

„Разбрах че няма да има правителство сутринта на председателски съвет, когато в един глас Йордан Цонев, Тошко Йорданова, Костадин Костадинов и Десислава Атанасова скочиха като попарени, когато разбраха, че има точка, в която е заложена програма на парламента, включваща промените в КПКОНПИ и избирането на Бойко Рашков за председател на Антикорупционната комисия“, заяви днес председателят на групата на БСП в парламента Георги Свиленски.

Тошко Йорданов отговори на твърденията, обявявайки: „Свиленски е лъжец. Третият мандат не се провали на председателски съвет, а когато изтече записът на Христо Иванов“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!