Скандалът с този детайл от биографията на кандидат-премиера на ИТН се разгаря СНИМКИ

Австрийски всекидневник отрича твърденията на Николов, че е учил в университета в Клагенфурт

Австрийски всекидневник отрича твърденията на Николов, че е учил в университета в Клагенфурт, пише Tribune.bg.

Нови неясноти в биографията на кандидат-премиера на „Има такъв народ“. Австрийският всекидневник „Клайне Цайтунг“ помества статия, в която университетът в Клагенфурт отрича твърденията Пламен Николов, че е учил във висшето училище. Изданието подчертава, че 1000 километра делят София от Клагенфурт, но това, което ги обединява е недоволство от твърденията на Николов.
 


За БТА авторът на статията Уве Зомерсгутер, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, каза, че господин Пламен Николов не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

В писмено становище по случая тя посочва, че студент или абсолвент на име Пламен Николов не фигурира в компютърната система на университета. Името му не присъства и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия. 

Припомняме, че както БЛИЦ писа вчера се появи информация, че има нови съмнения за подмяна на дипломата на предложения за премиер от партия „Има такъв народ“ - Пламен Николов.

В социалните мрежи се разпространява информация, че той е сменил данните за университета, от който е получил образованието си.

Фейсбук// Обществен контрол

Хоп, и университетът Клагенфурт се отказа от самозваното си чедо, „докторът от Клагенфурт” по философия на правото, политиката, икономиката… и последният да затвори вратата, мениджърът на мулти-милиардния бизнес с плавници, бански и шнорхели, острието на ИТН, кандидат-премиерът на републиката, Пламен Николов.

Ех, да беше жив Захари Стоянов от портрета отзад, който също като нас обичаше да се справя с негодниците…