Скандалът се разгаря! Лалов зове архитектите на провала на ДБ също да подадат оставка!

Оставки трябва да има. Самият аз ги поисках преди месец, за да предупредя за очевидния провал, който ни очаква и който е резултат повече на недалновидна партийна политика, пише той във Фейсбук

Общинския съветник от ДБ Методи Лалов заяви в профила си във Фейсбук, че оставки в ръководството на партията трябва да има. По думите му е необходим оздравителен план за "Да, България", а и на коалицията "Демократична България", пише Трибюн бг.

В поста си той също така пита дали Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които са архитектите на провала на изборите ще се откажат от депутатските си места.  

Припомняме, че по-рано днес оставка подадоха Христо Иванов и генерал Атанас Атанасов от своите постове в коалицията ДБ. Причината са слабите резултати на предсрочните парламентарни избори на дясната коалиция "Демократична България" (ДСБ, "Да, България", Зелено движение).  

Иванов бе председател на коалицията, а Атанас Атанасов шеф на ДСБ и съпредседател на коалицията. 

Пълен разпад в ДБ, и дясната ръка на Христо Иванов хвърли бялата кърпа

Ето и целия пост на Методи Лалов:

Оставки трябва да има. Самият аз ги поисках преди месец, за да предупредя за очевидния провал, който ни очаква и който е резултат повече на недалновидна партийна политика, отколкото на политическата конюнктура.

Още по-рано предупредих за проблемите и със своята оставка като председател на групата на общинските съветници на "Демократична България" в СОС. Не бях чут, но за сметка на това бях охулен.

Трябва обаче да има и задълбочен анализ, ясен отчет, както и план за оздравяване на "Да, България", а и на коалицията "Демократична България".

И изработването на "черновата" за всичко това се дължи именно от лидера и Изпълнителния съвет, които да ги представят на Националния съвет.

Христо Иванов хвърли оставка ВИДЕО

Защото, когато цялата партийна власт е била съсредоточена в няколко човека, а партийните органи са били повече номинални структури, да си тръгнеш без да си готов истински да предадеш щафетата, означава да не се интересуваш от случващото се след теб.

Гражданите, членовете и симпатизантите на "Да, България" и на "Демократична България" не заслужават това.

Питам се дали Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които да истинските архитекти на този предизвестен провал, ще се откажат от депутатските си места.

Защото подредбата на листите за депутати, недемократично и без всякакви критерии и логика, както и проведената кампания, гарантира тяхното присъствие в Парламента, но лиши редица смислени хора от присъствие там.