От 2017 година има работна група, която работи по разделянето на закона за пътищата на три части – за пътищата, водачите и самите пътни средства. Темата за пътната безопасност е основна политическа тема и в ЕС, и у нас. Това заяви на извънреден брифинг транспортният министър Росен Желязков.

"Законопроектът за пътните транспортни средства са в процес на обществено обсъждане. Срокът изтича на 19-ти този месец, след което ще се разгледат всички предложения и ще бъде изготвен законопроект. До сега няма законопроект, а само обсъждани текстове. Всички въпроси за текстовете и това дали те са лобистки са в обсъждане. Няма мой подпис под никакъв законопроект, всичко още се обсъжда", каза още той.

"Всякакви спекулации, които се правят към текстовете са изключително произволни. Няма да допусна спекулации за лобизъм и интереси, няма да допусна и повече административна тежест за гражданите", допълни министърът на транспорта.

"Ще направя предложение за изслушване на транспортна комисия, за да информирам всички за предложенията по текстовете", коментира Желязков.

"Днешната конференция на БСП приемам изцяло в духа на общественото консултиране и изразяване на тяхното партийно и лично мнение. Ще взема предвид съществения вид на техните становища", допълни той.

"Спекулации бяха и изказванията, че хората няма да могат сами да си ремонтират автомобилите", завърши Росен Желязков.