Предложението на опозицията, в лицето на БСП, за отмяна на извънредното положение или неговото намаляване, е малоумно. 

Това заяви пред Нова телевизия лидерът на Воля депутатът Веселин Марешки. 

Както вчера БЛИЦ писа в парламента се разрази лют скандал, след като Корнелия Нинова обвини депутата, че е нарекъл "изрод" народен представител от БСП.

"Слагането на срок означава, че ако всичко беше свършило, трябваше да се събираме да го отменяме.

Това малоумно предложение, мислех да се гавря с тях като дадем предложение да е 29 април... Това е само едно приказване, една щуротия.

Това дава възможност на малоумната опозиция да седи пред камерите и да дава интервюта."

Веселин Марешки нарече лицемерие замразяването на заплатите и излезе с радикално предложение:

"Смятам, че това е страшно лицемерие - замразяването на заплатите и субсидиите на партиите. И то спрямо българския народ. Затова дадох предложение заплатите на депутатите да бъдат на ниво минимална работна заплата и дори на минималната пенсия.

Ако ги замразим на едно такова високо ниво, какво печели българският народ. Не, от утре да имат минимални работни заплати, докато хората не започнат да просперират. Това ще го входираме сега, като му е времето като наше официално предложение. Вчера го дадох и от трибуната." 

Марешки коментира и мерките на правителството за спасяване на дребния и средния бизнес:

"Още отдавна казваме, че мярката 60-40 е недостатъчна. Считам, че бюджетът може да си позволи минимум тя да се качи на 80-20, а според нас тя трябва да бъде за определени сектори на 100% и това е едно от нещата, за които ще настояваме.

Сигурен съм, че правителството обмисля такива неща и ще получим помощи и от ЕС и то МВФ. Една от мерките е да има държавна верига от бензиностанции. Тя може спокойно да продава на около 1. 50 лв.

Всяка стока и услуга, която потребяваме, минава по някакъв начин през горивата и бизнесът става много по-конкурентно способен. Това е една елементарна мярка, която изсветлява бизнеса." 

Веселин Марешки разкритикува вчерашното изказване на президента Румен Радев:
"На нас не ни трябва президент, който да казва това, което всички виждаме. Чакаме идеи от президента. Логиката от всичко това беше, че едва ли не правителството има едва ли не някакъв интерес да не ходи на работа.

Като един прост инженер ми идва следната мисъл. Най-голяма полза от това държавата да се събира и да има данъци, е хората да ходят на работа, държавата да работи и да има излишъци.

При най-малка възможност тези мерки ще бъдат спрени, за да може да влизат пари в държавата. Това са единствените мерки, които да спасят живота и здравето на хората, които са най-важни."