Тази нощ, след тежко и продължително боледуване, е починал пиарът на БСП и Корнелия Нинова Васил Самарски.

Тъжната вест оповести тази сутрин неговата сестра Славка Самарска в социалните мрежи. 

Васил Самарски не е успял да се пребори с коронавируса.

"Моят свят се срина...Братчето ми загуби битката с коварния вирус. Васенце много ще ми липсваш...Обичам те!!! Светлина да е по пътя ти!", написа Славка Самарска в личния си фейсбук профил.

 

Васил Самарски е роден на 4 ноември 1969 г. в Казанлък. Завършва УНСС, София по специалност „Икономика и управление на индустрията“.
Председател е на Областния съвет на БСП в Стара Загора от 1 юли 2013 до 11 юли 2016 г. До 2015 г. е общински съветник от БСП и е ръководител на групата съветници на левицата в Общинския съвет в Казанлък.

Председател е на Общинския съвет в Казанлък: мандат 2003 – 2007 г. и мандат 2007 – 2011 г. Под неговото председателство и инициативност на 7 май 2008 г. стартира Първият електронен общински съвет в Република България, който и до днес работи в този формат.
Председател на Народно читалище „Искра – 1860“, Казанлък.

От 2019 г. е автор и водещ на предаването „Местно време в българските общини“. През 2020 г. става част от ръководния екип на БСТВ, отговарящ за финансовите и административни въпроси. По същото време става съветник в политическия кабинет на Корнелия Нинова, отговарящ за връзките с обществеността.

Автор е на редица наредби за регионално развитие, на множество инициативи за добруването на местната общност и на кампании, свързани с младежите в община Казанлък. Законодателни инициативи в Република България насърчава чрез Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България, в чието ръководство е 2 мандата.

Член е пореден мандат в УС на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) като собственик на електронни медии. Заместник-председател е на Националната комисия за етика в електронните медии, 2 мандата.

Агенция БЛИЦ изказва съболезнования на близките и роднините на Васил Самарски