Един от най-пикантните епизоди в програмната реч на Бойко Борисов на Националната конференция на ГЕРБ бе припомнянето на хора, които са направили кариера благодарение на управляващата партия, а впоследствие са се извъртели на 180 градуса. 

Сега неблагодарни хора - единият го направихме омбудсман (Мая Манолова, б.а.), другият го направихме министър (Христо Иванов, б.а.). Румяна Бъчварова може да Ви каже как доведе скришно Христо Иванов, за да ми каже колко ме обича заради постовете си, а Вежди ще Ви каже за скулптора (Велислав Минеков, б. а.).

Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на спешната национална конференция на ГЕРБ в София Тех Парк.

Министър-председателят призова елита на ГЕРБ да не отговаря на събралите се отпред протестиращи.

„Не отговаряйте на провокациите, те това целят – да Ви нападнат, да се сбиете и после да кажат – ето, вижте какви са ГЕРБ. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха пред къщата на Фандъкова, след това пред моята.

Нека да видим акъла на демократите в кавички, ако демокрацията са бесилки и черни знамена, такава вече имахме и много хора си я спомнят. Член на моето семейство по същия начин е убит. Моля Ви, не се поддавайте на провокациите“, призова Бойко Борисов.

БЛИЦ припомня, че конференцията бе открита от кмета на Враца и колегата му от Дулово. След тях на сцената излезе лидерът на СДС Румен Христов, който призова за единение да десните демократични сили и мобилизация, за постигане на победа на предстоящите избори. Христов прикова погледите, след като се качи на сцената с патерици, но не обясни какво му се е случило.

Реч държа и коалиционният партньор на ГЕРБ, лидер на ВМРО, вицепремиер и министър на обраната Красимир Каракачанов. Той също призова за единство и заяви, че няма да има предсрочни избори, а кабинетът ще изпълни заложената програма. 

Накрая излезе и премиерът Борисов, който огласи какво точно е направила ГЕРБ до момента и каква е причината да не иска служебно правителство начело на страната. 

Той каза, че няма да се подаде на провокациите и няма да подаде оставка, въпреки че ще предложи вариант на колегите си в управлението за кабинет без негово ръководство

Междувременно пред сградата на София Тех Парк се проведе и протест срещу конференцията на ГЕРБ, където се стигна до сблъсъци между партийни лица и демонстранти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!