Лидерът на "Има такъв нанрод" (ИТН) Слави Трифонов даде специално изявление. Думите му са по повод скандалния запис на "Демократична България" (ДБ), който лъсна по-рано днес.

"В прав текст Христо Иванов признава, че "Продължаваме промяната" (ПП) и ДБ ни наричат мафия, защото те така изглеждат 100% бели. Иванов признава, че лъжат, че са мафия. Сега в прав текст си признават, че нагло и брутално, в прав текст, лъжат. Това е отвратително", каза Трифонов.

"ИТН вече няма никакво място в преговорите за съставяне на кабинет. Ще отидем на избори.

Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерие няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори", допълни лидерът на ИТН.

"Днес Христо Иванов и ПГ на "Демократична България" за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на Народното събрание (НС,) в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички.

За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика", каза Трифонов.

"Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно и отвратително. Отвращавате ме и вместо да създавате, вие рушите", обърна се той към "Демократична България" и "Продължаваме промяната" след изтеклите днес записи от парламента.

"Сега е ужасен проблем, че ние не сме мафия, а те са 100-процентово бели", заяви още лидерът на ИТН.

"Всички медии и ние чакаме да кажат кой ще бъде премиер и правителство. Цититарам "когато Асен вас ще трябва да разговаря с т. й...." т.е какъв мининистерски пост Кирил Петков ще трябва да заеме. Ми, никакъв бе, Христо. Нали за вас най-важни бяха политиките и управленската програма", заяви още Слави.

Цялото изявление на Трифонов може да видите във видеото!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!