Слави Трифонов възмутен: Заради ПП-ДБ полицията вместо да гони купувачите на гласове...

Та тях няма закони - нито правила, а моралът отдавна е затрит под асфалта край Варна, както и под вредните маркировки в центъра на София, смята лидерът на ИТН

По повод разкритието на "Има такъв народ" за това, че хартиените ролки от местните избори не са унищожени, лидерът на партията Слави Трифонов излезе с пост във Фейсбук.

Ето какво написа той:

"За пореден път ПП/ДБ се опитват да опорочат изборите в България. Първо си признаха, че са правили ала-бала с машините. Второ, в залата на Народното Събрание, Кирил Петков предлагаше кодовете на машините на БСП.

Трето, на местните избори, заместник-министърът на електронното управление на ПП/ДБ снима с личния си телефон, в пълен разрез със закона, кодовете на машините, отнасяйки си ги вкъщи. И сега, на тези избори, отново закононарушения, които компрометират чесността на изборния процес.

Какви са фактите:

На 20 май 2024 година, ЦИК изпращат писмо до всички кметове и областни управители, в което нареждат да бъдат унищожени всички неизползвани ролки хартия за машинното гласуване.

Малко пояснения:

Първо – ролките хартия за машините са със статут на ценни книжа, защото се печатат в БНБ. Крайният срок е 27 май 2024 г. Второ – според закона се броят хартиените отрязъци от същата тази хартия от машините, които са със статут на бюлетини. Единственият кмет, който си позволява да не изпълни закона, е Васил Терзиев, кметът на София, издигнат от ПП/ДБ.

На 25 май той изпраща писмо до ЦИК, в което ги уведомява, че няма да изпълни закона и да унищожи старите ролки с хартия за машинно гласуване. Тук веднага възниква съмнение, че е напълно възможно хора от ПП/ДБ, в нощта на изборите, да си отпечатат толкова гласове, колкото искат и да подменят резултатите.

Оказа се, че писмото на кмета Терзиев е било скрито и само благодарение на реакцията на „Има такъв народ“ днес, ЦИК разбират за него. Като веднага излизат с решение, с което задължават кмета на София, Васил Терзиев, да разпореди да се унищожат всички останали неизползвани ролки хартия.

ЦИК веднага изпращат във всички 24 района в София, както и във всички останали области на страната, екипи на полицията, за да проверят дали има и други места, в които тези хартии не са унищожени.

И какво излиза?

Заради ПП/ДБ, вместо полицията да си върши работата и да гони, и преследва купувачите на гласове, сега трябва да пази хартията за изборите.

Това, уважаеми български избиратели, е поредният пример, който доказва, че за ПП/ДБ няма закони - нито правила, а моралът отдавна е затрит под асфалта край Варна, както и под вредните маркировки в центъра на София."

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!