След като спря тези коли от движение: Акад. Денков с нови секири към шофьорите, пешеходците и...

Премиерът набеляза нови някои от действията, които се предприемат, за да се намали броят на жертвите по пътищата

"Има няколко теми, които са изключително важни и изключително чувствителни за обществото. Една от тях е темата за безопасността на движението по пътищата с жертвите включително и по пешеходните пътеки", това заяви премиерът Николай Денков по време на заседание на Министерски съвет (МС).

"Това е една от първите срещи, които проведохме, беше с министъра на вътрешните работи, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на транспорта на 16 юни миналата седмица, за да видим какво може да направим, за да обърнем негативната статистика в положителна посока", допълни той.

БЛИЦ уточнява, че миналата седмица заради войната по пътищата акад. Денков нареди да се спират от движение всички коли, които не изпълняват определени изисквания.

"Набелязахме няколко мерки, които не са инцидентни и трябва системно да се въведат в действие. Това е специално внимание за ремонт на тези участъци от пътя, които са рискови.

Регулярни мерки по отношение на безопасното каране

Мерки, свързани с промяна в подхода на обучение на водачите на превозни средства, на обществото и на децата, за да може да се подготвят за това, което ги очаква по пътищата и като пешеходци, като колоездачи и като водачи на МПС-та", заяви акад. Денков.

"Използвам случая да поздравя МВР за това, че една от тези мерки в рамките на няколко дни днес за първи път я въвеждаме в действие по този начин - това е така наречена съвместна проверка", уточни премиерът.

Внимание, шофьори: Започва всеобхватна проверка за...

По думите му това няма да бъде кратка кампания, а ще се прави регулярно.

"Ако се справим така, както планираме за момента, то резултатите след няколко месеца ще бъдат видими", заяви акад. Денков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук