Министърът на отбраната Николай Цонев ще връчи утре, 31 октомври, 13 автомобила на Служба „Военна полиция” по повод предстоящия празник на службата – 5 ноември. Автомобилите са предназначени за осигуряване на екскорт на български и чуждестранни военни ешелони, транспортни средства, както и за охрана.
Единадесет автомобила са модел „Мицубиши - Lancer 2.0”. Останалите два са автомобили с висока проходимост „Pajero 3.2”. Те са с характеристики и оборудване, необходими за оптимални резултати при осъществяване на служебните задачи. Автомобилите ще бъдат маркирани с обозначителни надписи и дооборудвани със специализирани светлинно-звукови, комуникационни и GPS- системи.
Автомобилите са закупени в рамките на утвърдения бюджет за 2008 година на службата, по специална обществена поръчка, на обща стойност 559 661 лева.
Седем автомобила модел „Мицубиши - Lancer 2.0” и двата автомобила с висока проходимост „ Pajero 3.2” ще останат в Регионална служба „Военна полиция” – София. Останалите 4 автомобила модел „Мицубиши - Lancer 2.0” ще бъдат разпределени в четирите регионални служби „Военна полиция”, съобщават от Министерство на отбраната. /БЛИЦ