Стефан Софиянски обяснява пред европейска аудитория как "силните малки" трябва да се обединят, за да катурнат "слабите големи" у нас. Лидерът на ССД и съпредседател на ПГ на БНС е в Брюксел на 9-та конференция на рредседателите на групите от Европейската народна партия.
Ще бъдат дискутирани теми, свързани с кампанията за изборите на Европарламент през 2009 г., с енергетика и с общата външна политика.
Софиянски е получил покана за участие в дискусиите лично от председателя на групата на ЕНП-ЕД Джозеф Доул и неговия заместник Вито Бонсиньоре, уточняват от щаба на ССД. Той ще формулира вижданията на партията, свързани с възможностите на България да използва възобновяеми енергоизточници като контрапунк на правителствената стретегия за развитие на атомната енергетика чрез строеж на АЕЦ „Белене”.
Софиянски ще запознае присъстващите и с актуалното състояние на десния политически спектър у нас като представи позицията на БНС и ССД за необходимостта от обединение на Силните малки срещу Слабите големи, пише в съобщението. /БЛИЦ