Фирми, които не са вършили качествено работата си по концесиите в София, печелят нови поръчки от общината. Товя обявиха представители на Дискусионен клуб за социална местна политика, който обединява членове и симпатизанти на БСП.

Според тях  Столичната община е трябвало да насрочи процедури за избор на нови концесионери още в началото на годината, когато е изтекъл срокът на една трета от концесиите за столицата.

Според социалистите кметът на столицата Бойко Борисов упражнява натиск върху концесионери, транспортни превозвачи и други частни фирми за съответно финансово и материално облагодетелстване на ГЕРБ. Секретарят на Дискусионния клуб Борис Цветков даде конкретни примери за действията на столичния кмет, които предизвиквали съмнения за рекет. В предизборната си кампания Борисов неколкократно заявявал, че един от основните му приоритети ще бъде разваляне на действащите концесии за водата и боклука на София. До този момент обаче Борисов не е направил това. Освен това кметът периодично обявявал, че ту отдава, ту спира конкурсите за общинските линии на частни превозвачи.
Председателят на Дискусионния клуб Николай Белалов коментира, че столичният кмет все по-често използвал за “дъвка” комунистите и измивал ръцете си с тях за случващото се в столицата. /БЛИЦ