Новият ресор на Мария Габриел в сравнение на ресорите, които получиха наши съседни страни, е значим в рамките на общия бюджет на ЕС, но в сравнение с първоначалните възможности, които България можеше да получи – е по-слаб за нас. Това заяви на брифинг в централа на БСП Деница Златева.

„Предложенията към българската страна започнаха с един много по-важен ресор, този на върховния представител по вътрешна политика и сигурност. Премиерът го отхвърли, защото този ресор не разпределял средства. След това се заговори за ресор „Земеделие”.

Румен Радев с горещ коментар за новия ресор на Мария Габриел

Аргументът на министър-председателя беше, че средствата там са предварително разпределени и този ресор не представлява интерес за нас”, припомни тя.

Брюксел реши! Това е новият ресор на Мария Габриел
 
Златева изрази надежда, тъй като сме на предпоследно място сред държавите членки на ниво по внедряване на иновации, имайки комисар, който отговаря за иновациите и за младежта, ще доведе до по-приоритетно използване на тези средства за развитието на този важен сектор.

Много е важно този ресор да бъде изпълнен със съдържание, да има и конкретни ползи за нас като държава членка”, категорична бе тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ