Данните на най-актуалното проучване сочат, че губещите в момента са не само "Продължаваме промяната", но и другите коалиционни партньори, които четвърти месец не мърдат в никаква посока.

От социологическа гледна точка са се свили в ядрата си и не трупат позитиви от това, че са във властта. Не привличат електорална подкрепа. Това каза за bTV социоложката Евелина Славкова от "Тренд".

"От електоралните данни виждаме, че ГЕРБ е първа политическа сила, което се дължи на това че ПП губи електорална подкрепа", добави тя.

"Изненадващо е, че "Възраждане" расте и е 9.3 процента, а миналия месец беше 7 процента. Там виждаме особен растеж. При другите няма особена динамика", каза още Славкова.

По думите й за кратък период има голяма динамика относно положителното и отрицателното отношение към правителството. За 4 месеца от отношение положително 40% и отрицателно 40% сега имаме 58% отрицателно отношение на българското общество към работата на правителството и едва 27% положително. 

Данните сочат също, че хората се умориха от избори. 

На въпрос има ли безспорна политическа фигура, в която хората да вярват, Славкова заяви: "Не виждаме в социологическите изследвания. Няма такава безспорна фигура, която може да увлече хората".