Совалките за нов български еврокомисар започнаха! Вече спрягат и мъже!

Появи се неофициална информация, че това ще бъде Ивайло Калфин

Наддаването за новия български еврокомисар вече започна. След като вчера се появи неофициална информация от чужди евродепутати, че Ивайло Калфин ще бъде предложен за поста, днес новината разбуни духовете в парламента, предаде bTV.

Въпреки слуховете Ивайло Калфин беше категоричен, че премиерът не е говорил с него, а въпросът вече е спешен, тъй като, ако се забавим, постовете ще бъдат разпределени. Опозицията не се съгласи с това.

Според Калфин обаче, след като Гюнтер Йотингер пое ресора „бюджет” на Кристалина Георгиева, важно е да не изпуснем варианта да вземем досегашния му ресор – цифрова икономика.

Бившият социален министър коментира и спряганата конкуренция в лицето на Росен Плевнелиев. „Познавам комисари, които са станали президенти, но нито един президент, станал комисар”, заяви Калфин.

Министри бяха категорични, че не знаят Калфин да е бил обсъждан в кабинета. Другите партии поискаха да има публично обсъждане на новата номинация.

Партиите не се разбраха и за крайния срок на официална номинация – краят на декември или краят на януари.

Припомняме, че преди време за поста бяха спрягани министърките в оставка Екатерина Захариева, и Лиляна Павлова, както и евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел.