Правителството и Столичната община заедно работят по комбиниран вариант за обезвреждане на балираните отпадъци, който трайно ще реши въпроса с тях. Това се договориха министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров и заместникът му Чавдар Георгиев, заместник-министърът на финансите Любомир Дацов, кметът на София Бойко Борисов и заместник-кметът по околната среда Мария Бояджийска, се посочва в официално съобщение от правителствената информационна служба. Борисов обаче напусна срещата видимо ядосан и отказа коментар.
"Срещата е регулярна и се провежда по инициатива на заместник министър-председателя Меглена Плугчиева. До петък представителите на държавата и общината имат ангажимент да проведат допълнителни експертни разговори, за да уточнят подробностите около реализиране на варианта за трайно окончателно решение за оползотворяване на временно депонираните отпадъци на площадката в Кремиковци.
Участниците в срещата са категорични, че правителството и общината ще направят всичко необходимо, за да не се допусне наказателна санкция срещу България заради нерешаването на проблема с балираните отпадъци, които в момента се съхраняват на площадки в столицата. Заради това страната ни има отправена забележка от Европейската комисия", посочват още от правителствената информационна служба. 

След срещата зам.-кметът по екология на София Мария Бояджийска съобщи, че в четвъртък се очаква нова такава при вицепремиера Меглена Плугчиева. Зам.-министърът на екологията Чавдар Георгиев посочи, че все още няма крайно решение по въпроса. /БЛИЦ