В Министерството на отбраната е получено писмо от ДАНС, в което се уведомява, че на заместник-директора на Агенция „Социални дейности” в МО Стоян Стоянов е отнет достъпа до класифицирана информация. Това заяви за Агенция БЛИЦ медийният съветник на ведомството Цветомира Жекова. Причина за това е образувано досъдебно производство срещу Стоян Стоянов, обясниха от ДАНС.
В писмото не се посочвали причини за отнетия достъп. В момента Стоян Стоянов бил в болнични до 4 март. След това ще бъде освободен, тъй като няма да може да си върши работата, каза още Жекова. 
Причина за отнетия достъп до класифицирана информация е образувано  досъдебно производство от Военно-окръжна прокуратура срещу Стоян Стоянов, съобщи за Агенция БЛИЦ  говорителят на ДАНС Зоя Димитрова. Тя отказа повече подробности. От Военно-окръжна прокуратура засега отказват коментар.
Името на Стоян Стоянов с прозвището Стуси нашумя като собственик на уникално "Лаборгини Контач", оценено на 2 млн. евро преди три години. Той стопанисва резиденция "Лозенец" и Централния военен клуб. Стоянов тогава използвал всичките си връзки, за да успее да запази апетитните обекти на свое лично разпореждане. Така и с новите промени те минаха в социалната агенция, в която той е ресорен зам.-директор. Стутси управлява и Военния телевизионен канал и Националния армейски комплекс. /БЛИЦ