Стана ясно защо са замразени оставките на тримата министри

Говорихме с премиера и върнахме часовника назад, аз и Каракачанов сме против, обясни Валери Симеонов

"Поставихме въпроса защо трябва да научаваме от медиите за поискани оставки. Явно това решение е взето прибързано". Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

"Обсъдихме въпроса и решихме, че не трябва да се бърза. Не трябва Борисов да взима сам решение. Няколко пъти през тези 3 години съм правил забележка на министър-председателя. Ако ГЕРБ имаха повече от 121 депутата, то тогава би имал право да взима еднолични решения. 

Аз и вицепремиера Каракачанов бяхме против тримата министри да подават оставки. Говорихме с премиера и върнахме часовника назад, решението му е не е било основателно", добави той.

"Много добре познавам работата на тримата министри, работил съм добре с тях и в никакъв случай не мога да кажа, че имат обвързаност с Доган и Пеевски. 

Не съм видял каквото и да е основание за такъв упрек. В сряда ще обсъдим оставките, а може да има и други", допусна политикът. 

"Вчера взехме решение тотално да се промени схемата на студения резерв в енергетиката. Можете ли да си представите обвързаност на Валери Симеонов и Каракачанов с ДПС, това просто е абсурдно!

За съжаление в протеста има елементи, които са командвани от "Дубай. Божков лъже и преекспонира, но поне 1000 човека може да управлява. Не сме се вкопчили като маймуни в палмата за управлението, но има законен ред за формиране на парламент, категоричен е Симеонов. 

На въпрос дали се обмисля стартиране по процедура на импийчмънт на президента, лидерът на НФСБ заяви: Мисля, че е по добре да оставим Радев да потъва в собствен сос.