Последните седмици Бойко Борисов съвсем се е разпищолил. Като се започне от реабилитацията на Възродителния процес и се стигне до забележителното му изказване в Чикаго, където обиди българските пенсионери. Това заяви премиерът Сергей Станишев пред журналисти в Пловдив, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ. Той каза още, че вече на Борисов никой не му вярва, визирайки изказването на столичния кмет за снегопочистването до асфалт в София.
Координирани действия на политическа партия ГЕРБ, които очевидно се стремят да дестабилизират важни за държавата приходни агенции, видя премиерът пък в атаките на Яне Янев и Емил Димитров-Ревизоро. Атаката, която се пое срещу НАП, а сега и срещу митниците, е опасната за държавата, заяви още Сергей Станишев. Премиерът обясни, че опасността идва от изнасянето на непроверени и недоказани неща. „Аз също мога да кажа, че има корупция в столичната общинска администрация, но ако разследването не го докаже, твърдението губи стойност“, посочи Станишев. Той заяви, че винаги е бил безкомпромисен към нарушения в изпълнителните агенции и припомни, че не може, когато те боли зъб, да режеш главата.
На въпрос дали се притеснява от предстоящия вот на недоверие, министър-председателят заяви, че очаква с голям интерес мотивите към вота и дебатите. Станишев смята, че има координирани действия, особено изразени от ГЕРБ, около предстоящия вот на недоверие към правителството. 
Премиерът Сергей Станишев и министърът на транспорта Петър Мутафчиев направиха първата копка на новия терминал на летището в Пловдив. В строителството на терминала ще бъдат заети над 200 души. Изпълнител на обекта е пловдивската строителна фирма „Коев“. Предвижда се освен нов терминал, да се направи разширение на перона, нова електро- и ВиК инсталации, както и шест нови стоянки за самолетите, като общият им брой ще стане 14. Модернизацията на терминала ще позволи в час пик да се обслужват 1000 пътници, годишно през пловдивския аеропорт ще минават половин милион пътници. Договорът с фирмата изпълнител предвижда обектът да бъде напълно завършен до края на годината, а самият терминал трябва да е готов до юни. Димана Тодорова, БЛИЦ