БСП има потенциал за още един мандат, каза премиерът и лидер на социалистите Сергей Станишев пред участниците в събора на Бузлуджа.
Според него до края на настоящия мандат социалистите ще работят по три основни приоритета - грижа за възрастните хора и изпреварващо инфлацията увеличение на пенсиите, грижа за младежта, семействата и децата. За левицата ще бъде приоритет и продължаване на битката срещу сивата икономика и корупцията. "Няма да ви подведем и да се предадем под никакъв натиск на популисти, стари лица от десницата, атакисти, неофашисти. Защото знаем, че тяхната единствена цел е политическата изгода", каза Станишев
Той говори и за предстоящите избори, като заяви, че усърдната работа по подготовката на партията за парламентарните избори догодина трябва да започне още от днес.

Първите си партийни книжки, които са свръхмодерни, с електронен чип, получиха под върха 117 младежи – толкова са годините, които днес навършва Столетницата. На върха вече започна веселбата, с концерти и кебапчета, а довечера ще има и младежка дискотека.
Заради събора от 8 ч. днес проходът "Шипка" е затворен за тежкотоварни автомобили, съобщи КАТ-Пътна полиция. Леки автомобили ще могат да преминават през похода в този интервал. Предвижда се в ранния след обед движението за всички автомобили през прохода "Шипка" да бъде възстановено. /БЛИЦ