БСП има потенциал за още един мандат, каза премиерът и лидер на социалистите Сергей Станишев пред участниците в събора на Бузлуджа.
Според него до края на настоящия мандат социалистите ще работят по три основни приоритета - грижа за възрастните хора и изпреварващо инфлацията увеличение на пенсиите, грижа за младежта, семействата и децата. За левицата ще бъде приоритет и продължаване на битката срещу сивата икономика и корупцията. "Няма да ви подведем и да се предадем под никакъв натиск на популисти, стари лица от десницата, атакисти, неофашисти. Защото знаем, че тяхната единствена цел е политическата изгода", каза Станишев
Той говори и за предстоящите избори, като заяви, че усърдната работа по подготовката на партията за парламентарните избори догодина трябва да започне още от днес. Аз виждам в съзнанието си, със сърцето си как може да изглежда България след пет години. Още по модерна, със завършени магистрали, с много по-достоен живот и високи доходи. Държава, която е много по-прозрачна и ефективна, която харчи парите на данъкоплатците по-ясен и отчетлив начин. Всичко това може да се случи и затова ни е необходимо вашето доверие, каза Станишев.  
Първите си партийни книжки, които са свръхмодерни, с електронен чип, получиха под върха 117 младежи – толкова са годините, които днес навършва Столетницата. На върха вече започна веселбата, с концерти и кебапчета, а довечера ще има и младежка дискотека.
Социалистите от Бургас го дариха със звезда, която е от шеста величина, вижда се с просто око и е от съзвездието Воловар. Звездата се казва Бузлуджа 1891-а.
Заради събора от 8 ч. днес проходът "Шипка" е затворен за тежкотоварни автомобили, съобщи КАТ-Пътна полиция. Леки автомобили ще могат да преминават през похода в този интервал. Предвижда се в ранния след обед движението за всички автомобили през прохода "Шипка" да бъде възстановено. /БЛИЦ