Министър-председателят Сергей Станишев ще бъде в Пловдив в два поредни дни. По време на посещението си премиерът ще влезе в ролята и на партиен лидер, и на държавник, предаде кореспондентът на БЛИЦ.
В неделя Станишев и вътрешният министър Михаил Миков ще прережат лентата на новото крило на Трето РПУ. То е част от многофункционалната четириетажна сграда и е с площ от 1600 квадратни метра. Стойността на прокта и на строителството е 1 950 000 лева. След това премиерът се очаква да се включи в дискусия „Запознай се с нашите идеи как да върнем доверието и интереса на младите към политиката и политиците“. Тя е част от Националната младежка среща на БСП „Запознай се с нашите ... идеи“, която ще се проведе в Конгресния център на Пловдивския панаир. В понеделник сутринта Станишев е потвърдил, че ще присъства на дискусия по темите от срещата на младите социалисти, обсъждани предния ден. След това премиерът ще открие разширението на бул. „Кукленско шосе“. Проектът е реализиран със средства, получени съгласно договора за приемане и депониране на 200 000 тона битови отпадъци на сметището в Цалапица.
И друг голям партиен форум на БСП ще има утре - социалистите от Пловдив ще избират нов председател на градския съвет. В отчетно-изборната конференция ще участват 256 делегати от шестте района на града. Събранието ще се проведе също в Конгресния център на Панаира. Партийният форум ще протече в две заседания, като второто – дебатите за издигнатите кандидатури за ръководните органи и позиции, ще протече при закрити врати. За лидер на социалистите под тепетата са номинирани Захари Георгиев, Атанаска Тенева, Илия Баташки, Тодор Петков, Николай Радев, Костадин Арнаудов и Георги Йорданов.
Димана Тодорова, БЛИЦ