Доста време преди дебата е бил отправен сигнал до прокуратурата, ДАНС и Комисията за борба с корупцията със сериозни основания да се смята, че като ръководител на НАП в Добрич експертът на ГЕРБ Тошко Тодоров, е отклонявал средства от ДДС в това число е прикривал изтичане на средства от страна на негови близки. Това съобщи премиерът Сергей Станишев в кулоарите на парламента.
Станишев каза, че за него не представлява интерес експертното участие на Тодоров в дебата и това е въпрос на личен морал. По тревожното според премиера е, че този сигнал е подаде доста преди тези дебати. Това е притеснително. Би трябвало да се направи ясна проверка. Ако това е така, “експерт”, който би трябвало да противодейства на източването на ДДС, да бъде заподозрян в такова нещо е неприемливо, коментира премиерът. Той добави, че ще поиска доклад  по въпроса от председателя на ДАНС Петко Сертов веднага щом се завърне от командировка в края на тази седмица.  Защото една от основните теми, които ГЕРБ обявиха в своята антикризисна политика, е борбата срещу сивата икономика. И наред с това техен представител в дебата се подозира с източване на ДДС, каза още Сергей Станишев. Той добави, че няма информация Тошко Тодоров да е бил уволняван от ДАНС.
След дебатите между Борисов и Станишев стана ясно, че експертът от икономическия екип на ГЕРБ Тошко Тодоров е работил като консултант към ДАНС. /БЛИЦ