Призовавам всички българи до края на този сезон да ходят да карат ски, да подкрепим българския туризъм. Същото трябва да се отнася и за лятото, защото времената са трудни.
Tова каза премиерът Сергей Станишев, който присъства на зимния празник, с който беше отбелязан финалът на пилотния проект на Българската федерация по ски „Научи се да караш ски”. Празникът за децата се проведе пред хижа „Алеко” на Витоша. 
 
Станишев бе придружен от приятелката си Елена Йончева.  Ако изобщо почивам, ще почивам в България, изтъкна министър-председателят. Последните години, ако изобщо съм почивал, за по 2-3 дни съм бил на българското Черноморие, сподели той. Трябва да се запази Витоша като уникално природно явление за една столица и съм сигурен, че може с разумен баланс да се модернизират съоръженията, защото много от тях са изградени преди 30-40 години. Този баланс може да бъде направен, стига да има добра воля, смята Станишев.  Пред децата той призна, че като малък дори понякога е бягал от училище, за да отиде на ски, но все пак уточни, че не препоръчва на децата да правят като него. /БЛИЦ