Това трябва да бъде решение на близките на починалия, смята Миков

Аз нямам нищо против предсмъртното писмо на Ахмед Емин да бъде разсекретено, каза  премиерът Сергей Станишев в Пловдив. По думите му лидерът на ДПС Ахед доган  е изразил съгласието си за това. Вътрешният министър Михаил Миков, обаче застъпи становището, че с писмото трябва да се запознаят първо близките на Амин. Писмото не е секретно, но в крайна сметка мисля, че първо трябва да уважаваме волята на роднините, предсмъртното писмо е до тях, поясни Миков. Според  него, когато писмото престане да бъде следствена тайна, ще бъде в ръцете на роднините и всякакъв интерес, включително и публичен, трябва да мине през мнението им, арументира се вътрешният министър. Според  него това се отнася до всяка една кореспонденция, която има и личен характер, колкото и голямо да е общественото любопитство.
Станишев и Миков откриха в Пловдив нова сграда на Трето РПУ, за което бяха изхарчени близо 2 млн. лв. В полицейското управление вътрешният министър обеща, че в цялата страна ще бъдат увеличени заплатите на полицаите, като това ще става поетапно и деференцирано, като миналата седмица с 200 лв. е било увеличено възнаграждението на полицаите от разследващия сектор.

Вътрешният министър обеща още, че в полицейските служби в големите областни градове ще бъдат отпускани още щатни бройки, защото там напрежението на служителите е голямо и това води до текучество на кадри. /БЛИЦ