Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов трябва да отговори до 10 дни на няколко въпроса, смята премиерът Сергей Станишев, предаде репортер на Агенция БЛИЦ. Има ли свързани с ГЕРБ официални спонсори на партията, които са големи строителни предприемачи, които реализират големи инвестиции като ползват може би общински имоти.
При какви условия става това, ощетена ли е общината и кои са партньорите, обясни премиерът.
Относно публикации, че депутатът Румен Петков ще поиска оставката му Станишев коментира, че силно се съмнява такива думи да са казани. Цялата дописка в един ежедневник се основава на неиндифицирани изказвания. В БСП има добра вътрешна консолидация и организация преди задаващата се тежка предизборна кампания, коментира Станишев. Според него темата национална сигурност не може да бъде повод за разединение в партията.
По повод освобождаването на заместник-председателят на ДАНС Иван Драшков премиерът обясни, че му е било предоставено становище от председателя на институцията Петко Сертов, което е било точно аргументирано и според, което се налагат промени в ръководството. За съжаление това трябваше да се направи, за да се случи това, за което е създадена ДАНС-защита на националната сигурност и борба с корупцията. Драшков се ползва с добър професионален авторитет и в областта на националната сигурност има своя принос през последните години. Ситуацията обаче е такава, че има високи очаквания към ДАНС, обясни Станишев. Той беше категоричен, че за да се наложи освобождаването на Драшков трябва да има ясна вътрешна нередност, неспазване на законите и нарушаване на авторитета на ДАНС. /БЛИЦ