Премиерът на България Сергей Станишев се забави, а той бе най-важният гост на конгреса на НДСВ, който започна с 10 минутно закъснение. Лично царят Симеон Сакскобургготски посрещна лидера на БСП. “И да освободиш България от тез комунисти мръсни”, призоваваха Симеон симпатизантите му.
Докато Симеон чакаше Станишев, бе заобиколен от симпатизанти, които го заливаха с комплименти от рода на, че се е подмладил и, че няма да го предадат и ще го подкрепят, докато е в България. Дама подари на царя пък букет с 2 градински рози в салфетка. “И да освободиш България от тез комунисти мръсни”, бе желанието на дамата. Подранилият Румен Петков пък тактично се направи, че не я е чул.
Докато течаха някои от речите, Станишев излезе да пуши, явно незаинтересован от случващото се на форума. Пред залата премиерът се залиса в разговор със Соломон Паси и Гергана Грънчарова. За реда на конгреса стриктно следяха секретарят Илчо Дуганов, който демонстративно изпъваше ръка в подкрепа на своите фаворити пред единия блок на залата, и шефката на кабинета на Симеон Мия Мореро. /БЛИЦ