Министър-председателят Сергей Станишев проведе работна среща с ръководството на Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ). В нея участва и вицепремиерът, отговорен за управлението на европейските фондове, Меглена Плугчиева, съобщиха от правителственият пресцентър.
Изпълнителният директор Димитър Иванов, председателят на Надзорния съвет Иван Атанасов и останалите му членове представиха на премиера междинен доклад за преструктурирането на ведомството. Министър-председателят не е удовлетворен от доклада на изпълнителния директор за координацията на действията на ръководството на Агенцията с министерствата на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството, които управляват средствата по оперативни програми „Транспорт” и ”Регионално развитие”. Вицепремиерът докладва за констатираните слабости при практическото управление на пътните проекти. Поради тази причина екип от заместник-министри на транспорта, на финансите и на регионалното развитие и благоустройството ще осъществява ежеседмичен контрол върху работата на НАПИ.
Министър-председателят разпореди най-късно в двуседмичен срок вицепремиерът Меглена Плугчиева да му представи доклад за състоянието на НА „Пътна инфраструктура” и за предприетите конкретни действия за прозрачно, ефективно, етично и професионално управление на приоритетните проекти по изграждане и поддържане на пътната инфраструктура. /БЛИЦ