Утре преди редовното заседание на правителството премиерът Сергей Станишев ще приеме в Министерския съвет генералния директор на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ). Той пристига на официално посещение у нас по покана на вицепремиера по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева.
Основен акцент на визитата ще бъде сътрудничеството между българските власти и ОЛАФ в борбата срещу нередностите при усвояването на европейски средства.
Програмата на Франц-Херман Брюнер предвижда среща с правосъдния министър Миглена Тачева, министъра на вътрешните работи Михаил Миков, главния прокурор Борис Велчев и председателя на ДАНС Петко Сертов. Срещата ще се състои в сградата на Министерския съвет. Ще бъде обсъдено сътрудничеството между ОЛАФ и българските правоохранителни и правораздавателни органи при защитата на финансовите интереси на Европейските общности. По-късно генералният директор на ОЛАФ ще разговаря и с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски.
От 14.45 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет вицепремиерът Меглена Плугчиева и Франц-Херман Брюнер ще дадат съвместна пресконференция./БЛИЦ