Сергей Станишев се заседял извън протокола в ресторант "Романтика" в троянското с. Балканец в неделя заради хитове на Булат Окуджава, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч.
Премиерът се отбил по свое хрумване в първокласната кръчма, прибирайки се от Националния събор-надпяване на пенсионерите "Беклемето 2008" за София. Домакинът Жоро Генчев, който е един от най-атрактивните кръчмари в Северна България, бързо преодолял изненадата от появата на височайшия гост. Седнал зад пианото и занизал балада след балада от гениалния руски бард. Охраната се опитала на прекъсне импровизирания концерт няколкократно, но всеки път Станишев спирал своите гардове.
"Не мога да си спомня точно колко песни му изпях" - потвърди в понеделник пред Агенция БЛИЦ 60-годишният Жоро Генчев. - "Не знам защо влезе при нас. Важното е друго, че до пианото аз видях един Станишев, различен от онзи, когото познавам от тв екрана, един човек с душа на ангел и с невероятно благородно излъчване. После "Поручик Галицин" той си тръгна!"
Пак в понеделник станаха ясни и подаръците, с които Станишев отпътувал от Беклемето - глинено сърне от местния грънчар Иван Нешев, гювече и буркан билков мед от ловешкия кмет Минчо Казанджиев. /БЛИЦ