Министър-председателят Сергей Станишев ще посети Кърджали и Смолян на 20-21 октомври по случай празниците на двата града, съобщиха от пресцентъра на МС.

На 20 октомври, понеделник, в 14. 00 ч., министър-председателят Сергей Станишев ще открие новопостроената сграда на ОУ „Васил Левски” в с. Тихомир, след което около 16.00 – 16.20 ч. ще изнесе Урок по родолюбие пред учениците от кърджалийското СОУ „П. Р. Славейков”.
На 21 октомври, вторник, в 10.30 ч. премиерът ще посети българската църква „Св. Георги” и централната джамия в града. По време на посещението си в Кърджали, Сергей Станишев ще се запознае със строителството на обект „Корекция на река Арда”(11.15 ч.) и в 12.00 ч. ще се включи в тържествения ритуал по повод Деня на Кърджали.
По-късно същия ден министър-председателят ще отпътува за Смолян, където в 15.00 ч. ще присъства на панахида за загиналите за Освобождението на Родопите в боевете на връх Средногорец и в 16.15 ч. ще посети Дома за стари хора в с. Фатово. В края на посещението си, премиерът ще поднесе цветя на паметника на полк. Владимир Серафимов и ще изнесе приветствено слово по случай празника на града и 96 години от Освобождението на Смолян и Родопите (пл. България – Амфитеатър, 18.30 ч.). /БЛИЦ