Премиерът Сергей Станишев ще разговаря на работен обяд с генералния директор на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер. Срещата ще се проведе утре, 21 август, от 14,30 часа в столичния хотел „Арена ди Сердика” .
Франц-Херман Брюнер ще пристигне на двудневна работна визита у нас по покана на вицепремиера по европейските фондове Меглена Плугчиева. Сергей Станишев и Франц-Херман Брюнер ще обсъдят сътрудничеството между българските власти и ОЛАФ в борбата срещу нередностите при усвояването на европейските фондове.
В програмата за деня са предвидени срещи на Франц-Херман Брюнер с вицепремиера Меглена Плугчиева, правосъдния министър Миглена Тачева и министъра на вътрешните работи Михаил Миков. В петък генералният директор на ОЛАФ ще бъде приет от главния прокурор Борис Велчев, председателя на ДАНС Петков Сертов, финансовия министър Пламен Орешарски, както и от главния секретар на президента Красимир Стоянов.

Изявления след срещата на министър-председателя с генералния директор на ОЛАФ не са предвидени, съобщават от правителствената информационна служба. /БЛИЦ