Станишев: Следващото правителство ще бъде на социалистите

Залогът е много голям и това не важи само за броя на европейските депутати, които ще класираме, заяви президентът на ПЕС

Сигурен съм, че следващото правителство ще бъде на социалистите. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на шествието по повод 1 май, Деня на труда. Той припомни, че във Финландия социалдемократите спечелиха победа. "Очаквам победа в Дания, сега отиваме към европейските избори и съм сигурен, че ще имаме повече премиери социалисти", каза Станишев.

Залогът е много голям и това не важи само за броя на европейските депутати, които ще класираме, заяви президентът на ПЕС и добави, че е необходима промяна. "Нашата кауза е промяна в България сега, и в Европа. Надявам се да бъдат премахнати огромните  несправедливости в България. Голяма е мизерията", отчета Станишев.

Президентът на ПЕС цитира и данни от статистиката, според които 22% от българите са под прага на бедността, а над 20 %  живеят в тежки лишения. Това означава, че близо  половината от българите изнемогват и това трябва да се промени, отсече Станишев.