Премиерът на България Сергей Станишев представи плана на кабинета за икономическата стабилност и напредъка на страната ни през настоящата 2009 година.
“Правителството ще осигури финансовата стабилност на България въпреки кризата”, повече от категорично заяви министър-председателят Сергей Станишев на националната младежка среща на БСП в София.

“България е една от малкото страни, които влезнаха в такава добра кондиция, в бурните бели води на икономическата криза”, каза още Станишев, които сподели, че 250 милиона лева ще отидат към общините, а 500 милиона лева към малките и средни предприятия чрез Банката за развитие.

Освен това Станишев обеща да бъдат увеличени и пенсиите с още 20%, за да може пенсионерите у нас по някакъв начин да се справят с ефекта на световната финансова криза.

Планът на правителството за икономическа стабилност и напредък през 2009 година се разяняваше на младите социалисти чрез комикс, в който главен герой е министър-председателят Сергей Станишев.

В комикса, разпространяван в зала 1 на НДК, премиерът бе представен като олимпийски бегач, шериф, спортист, шофьор на валяк и още костюмиран до голям буркан с пари. /БЛИЦ