Естествено е в БСП да има въодушевление и оптимизъм след победата на Румен Радев за президент. Това е победа не само за него като кандидат, но победа и за самата партия. Все пак в партията не мислят, че нещата са „в кърпа вързани”. Това заяви лидерът на европейските социалисти и бивш премиер Сергей Станишев в предаването "Лице в лице" по bTV.
Бойко Борисов изпревари събитията с оставката си. Той прояви здрав политически инстинкт и не се вкопчи във властта, заяви Станишев.

Бизнесът обаче не върви, а хората не се чувстват сигурни. Затова сега БСП има голяма възможност да се конкретизира върху конкретни политики и да каже много ясно и конкретно какво ще направи за народа, уточни лидерът на европейските социалисти.

Има нездравословни коалиции - такава е тази с ДПС. Два пъти платихме много висока цена за тази коалиция, а от ДПС няма сигнали, че са извлекли поуки от собствените си грешки и щетите, които нанесоха на БСП, заяви бившият премиер.

Попитан дали би станал еврокомисар, Станишев заяви, че Борисов е бил прав отиващото си правителство да не издига комисар. "Пред мен този въпрос не е на дневен план", увери той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!