Стефан Данаилов с много силни думи за изборите

Промяна е малко, народът иска незабавна смяна на системата. Това заяви водачът на листата на коалиция "БСП за България" за 24-ти МИР проф. Стефан Данаилов на среща със симпатизанти.

"Ситуацията сега е доста по-различна. Ние загряваме малко по-бавно, ама като загреем става опасно. Тези стартови резултати, които ни дават са чудесни, но не са задоволителни за нас. Имам усещане, че малко не си вярваме”, заяви Данаилов.

"От друга страна виждам какво тичане е към нас, което ми дава основание да мисля, че идваме на власт. Към "Позитано” CV-та, професионални умения - редят се хората за власт. Много важно ще бъде каква ще бъде селекцията. Убеден, съм че Нинова много добре в главата си има екип, но този екип трябва да е много сериозен и силен и да заработи още в самото начало”, каза Данаилов.

"Неслучайно, най-характерното в програмата ни е желанието да направим промяната истинска. Даже думата промяна е малка. Промяна е малко, народът иска незабавна смяна на системата. В програмата ни се говори за години напред какво трябва да се случи, за да стане България наистина цветуща”, изтъкна той.

"Длъжни сме всеки от нас да чувства сили и мощ, няма от какво да се срамуваме. Много срам сме понесли в този живот, има и за какво да ни ругаят хората. Генерално бяхме загубили доверието на българското общество. Това, което се случи на президентските избори до голяма степен възвърна доверието в социалистите. Трябва да развием това доверие, но ако и този път излъжем хората, ще се разходим далеко”, предупреди съпартийците си Стефан Данаилов.

Данаилов бе категоричен, че не се срамува да каже този път, че тази програма на БСП е реално финансово обезпечена. "Винаги съм се плашил като чуя бомбастични обещания и аз съм от тези, които ходят де убеждават хората как ще строим атомна централа и т.н. и когато не го направиш, какво си мислят хората, за да изпълним амбициите на един или друг партиен лидер. В лицето на Корнелия Нинова този път имаме лидер, който мисли перспективно, не толкова за своето обкръжение, както някои досега, а за партията”, убеден е Стефан Данаилов.