Стефан Кенов след регистрацията на БДЦ в ЦИК: Хората се наситиха на зрелища, който им даде хляб, ще управлява дълго

Ще се опитаме да увеличим резултата си от последните местни избори, на които Български демократичен център беше пета политическа сила в страната – това заяви съпредседателят Стефан Кенов, след като партията подаде документи за регистрация в ЦИК.

Ще водим позитивна кампания, а основният ни опонент ще е дивашкият популизъм, който ни залива и отдясно, и отляво – посочи Кенов. - Когато говорим за демографска катастрофа, няма да си пожелаваме да станем девет милиона, а ще настояваме да бъде създадено Министерство по демографските въпроси, което да изготви дългосрочна стратегия за това и да следи за нейното изпълнение.

Когато говорим за образование, няма да се ограничим в заплатите на учителите, а ще помислим и за децата си. Ще поискаме пълна ревизия на учебните планове. Ще настояваме за връщането на Родинознанието в клас и връщането на отпадналите от учебниците части от българската история и литература за сметка на европейската и дори скандинавската, ако щете – поясни Кенов и добави, че от БДЦ не искат българското училище да възпитава емигранти, а достойни българи. - Когато говорим за доходи, ще кажем само едно: Парите трябва да стигнат до хората –  това е което може да вдигне икономиката ни на крака.

Хората се наситиха на зрелища, който им даде хляб, ще управлява дълго – категоричен е съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов.