Стефан Янев обеща: Продължаваме да работим ВИДЕО

Откриваме второто заседание за тази седмица. Имаме интензивен график, заяви служебният премиер

Откриваме второто заседание за тази седмица. Имаме интензивен график. Понякога, когато се налага ще имаме и три заседания.

Това, което сме започнали продължаваме да работим за обществото и за медиите“. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на старта на извънредното заседание на Министерски съвет.




По-рано от Пресслужбата на МС обявиха, че служебното правителство се събира на извънредно заседаниe в 13:00 часа. Очаква се министрите да вземат решение за подготовка и произвеждане на предсрочните избори, информира БНТ.

Заседанието е на фона на взетото вчера от Централната избирателна комисия решение за броя на секциите в чужбина.

На тези избори те ще бъдат поне 502 в 407 места зад граница. Най-много ще са във Великобритания - 86, Германия - 75, Испания - 58, Турция - 58, САЩ - 45.

Секциите, разбира се, са повече от 35, какъвто лимит имаше за трети страни извън ЕС преди приемането на промените в Изборния кодекс.

Кабинетът вече реши, че план-сметката за вота на 11 юли е над 57 милиона лева.

Очакваме да разберем дали ще бъде дадена повече информация имало ли е, нямало ли е или ще има среща между служебния премиер Стефан Янев и ръководителите на Държавната агенция "Разузнаване", Държавната агенция "Национална сигурност" и Държавната агенция "Технически операции", шефовете на които стана ясно, че са излезли в отпуск.

Пред Българското национално радио служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че той не би могъл да работи с ръководителите на тези структури.

Стана ясно още, че директорът на разузнаването Атанас Атанасов и на контраразузнаването Димитър Георгиев са в неплатен отпуск до 5 и 6 септември, като само ръководителят на техническите операции Цветан Китов се е отзовал на поканата на Стефан Янев за среща в МС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!