Стоилов: Никой не ми е нареждал да се срещам с превозвачите

Въобще не може да става дума за корупция, никъде не се споменават пари на оперативката с фирмите кандидат превозвачи. Това заяви подалият вчера оставка заместник – кмет по транспорта на Столична община Велизар Стоилов по бТВ.

Критериите за участие в конкурса за отдаване на линии от масовия транспорт бяха много високи и аз направих срещата, за да не се изпокарат четирите фирми, които отговаряха на условията, обясни той.
Стоилов посочи, че не знае на кого е жертва, но вече е щастлив. Сега съм морално удовлетворен и вчера сутринта като видях какъв каламбур се задава, си написах оставката в 8.58 ч., каза бившият заместник – кмет. Той отрече оперативката да е била по нареждане на кмета на София и беше категоричен, че сам е инициатор на срещата, защото това е негов ресор. Председателят на групата на червените общински съветници Желю Бойчев обаче настоя, че Стоилов е организирал събитието под натиск от нива, които са над него. Натискът е бил, защото крупни играчи е трябвало да влязат в търга, а те са сред учредителите на партии. Добре е да попитате формалния лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов какво отношение има към този случай, заяви Бойчев. Според него единствено градоначалникът Бойко Борисов носи отговорност за случващото се в общината.
Велизар Стоилов отново потвърди тезата си, че не е политик, а работохолик. Като ресорен заместник – кмет бях длъжен да се погрижа за транспорта и бях поел ангажимент към синдикатите две автобусни линии да бъдат за “Автотранспорт” и това беше причина да направя оперативката, обясни още Стоилов. /БЛИЦ