Бившият външен министър Стоян Ганев възнамерява да се включи в българската политика отново. След седмица той ще се върне в България от Ню Йорк, където се намира в момента, и ще търси хора, с които да формулират стратегия за евентуално участие в следващите избори.
„Ще потърся такива политически партньори, които да са готови без колебание да се включат в битка срещу корупцията, която битка трябва да започне веднага”, каза Ганев пред Дарик радио в пряко включване от Ню Йорк, като подчерта, че това е първата антикризисна мярка.
Относно заглавия от рода „Идвам в България, симпатизирам на Яне” и „Стоян Ганев пристава на Бойко” бившият външен министър коментира: „Нито имам намерение да приставам на някого, нито да се включвам в партийна структура. Ако реша да се включа в политически процес, това няма да засяга ГЕРБ или РЗС, макар да симпатизирам на тези партии”.
Стоян Ганев бе е едно от лицата на СДС в началото на демокрацията, след това дясна ръка на Симеон Сакскобургготски в началото на управлението на НДСВ. /БЛИЦ