Георги Гърневски, син на популярния депутат от ГЕРБ и бивш СДС кмет на Пловдив Спас Гърневски. Той сравни себе си и своя родител с ролите на Люк Скайуокър и Дарт Вейдър.

”Две години опитвам да убедя баща си, че трябва да се раздели с парламентарната група на управляващите”, казва Георги, който заема висок пост в популярна търговска верига, пише "Правосъдие за всеки".

"В сърцето си той е честен и морален човек. Надявам се, че е само заблуден от тези хора. Аз лично протестирам, за да няма хора над закона. Те нямат право да бъдат нито във властта, нито близо до властта.

Всяка вечер ме води тук гневът, че прокуратурата не преследва беззаконието. Властите са неразделени, за да задушават бизнеса. Колкото повече бизнес има, толкова по-малко ще са зависимостите и силовия контрол от властта върху цялото общество. Трябват ни честни хора в управлението и свобода за дребния и средния бизнес", споделя още Гърневски.


Георги Гърневски

Вчера Георги Гърневски бе един от протестиращите, които спряха движението на кръстовището, известно в София като Аптеката - бул. Витоша и Патриарха, след 14-ия протест срещу Борисов и Гешев.

"Чаках със сина ми да разговаряме и да се разберем по мъжки. Но той продължи да настоява да се разгранича от ГЕРБ. Вече от две години не разговарям с него и не мога да си обясня какво се случи с него, че започна така категорично да реагира срещу управлението на държавата". Това сподели депутатът от ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски, цитиран от "Марица". 

Така той коментира факта, че синът му Георги активно участва в протестите срещу правителството. 

Спас Гърневски подчерта, че синът му е образован, интелигентен, има хубава и вероятно добре платена работа, тъй като работи като шеф на доставките на зърнени храни в голяма търговска верига. 

"Считам, че мъжете трябва да си говорят очи в очи, особено когато става въпрос за политика. Но той започна с много остри забележки и отказа да водим нормален диалог. 


Семейството преди раздора

Не мога да го съдя, той е на 45 години, а и живеем при демокрация - всеки има право на мнение. Подкрепяше ГЕРБ, мен - също, когато се кандидатирах, радваше се, когато ме избраха в първите година и половина. Но нещо се случи и най-вече започна с настойчиви искания да се разгранича от ГЕРБ. 

Георги Гърневски (вдясно) на среща между Бойко Борисов и ръководството на „Метро България“

Ограничил  съм разговорите с него. Не само че нямам намерение да се откажа от ГЕРБ, но смятам, че трябва да работя с ГЕРБ още по-сериозно. 

Защото ГЕРБ прави всичко, за да са добре и младите хора като синът ми, и още по-младите, като внук ми, който е на 18", коментира Спас Гърневски.